mayordomo

mayordomo architecture homu spanish architects living roommayordomo architecture homu spanish architects minimalist sliding door

mayordomo architecture homu spanish architects sliding door

mayordomo architecture homu spanish architects kitchen island

mayordomo architecture homu spanish architects white kitchen

mayordomo architecture homu spanish architects natural wood floor

mayordomo architecture homu spanish architects design wardrobe

mayordomo architecture homu spanish architects hidden wardrobe

mayordomo architecture homu spanish architects wood paneling

mayordomo architecture homu spanish architects hidden frame door

mayordomo architecture homu spanish architects integrated architecture

mayordomo architecture homu spanish architects invisible baseboard

mayordomo architecture homu spanish architects minimalist wood kitchen

mayordomo architecture homu spanish architects led lighting

mayordomo architecture homu spanish architects nordic living room

reform-mayordomo. valencia-carpentry.

reform-mayordomo. work_in_progress.

reform-mayordomo. floor-wood.

located in a prime area of downtown valencia, the home of butler is located in a typical building of the widening of valencia with courtyards in the center of the house and two main facades.

the main challenge in redistributing spaces is the need to bring together what were two houses in it´s days in just one house; knowing how to make the existing conditions in a program suitable to the new needs of customers.

the different living spaces are articulated through two central boxes containing the stairwells of the building and a patio. such boxes coated with cedar wood organize the day and night areas dividing night area from day area and giving warmth to the different spaces.

the day area is organized along the main facade and stairwells as an open space that connects spatially kitchen, living and dining room. the rooms are bounded by the second wooden box in the most private area of the house, lighting up the rear facade of the building.

valencia, spain.
210 m2
designed by culdesac and hōmu
photgraphy daniel rueda cuerda
2017

Date
Category
Architecture